Om föreningen Våra delägare In- och utbetalningar Aktuella räntor Kalkylera Kontakta oss
Startsidan » Nyhetsbrev » 2020-12-18
 

Nyhetsbrev #2020|01
2020-12-18 | NYHETSBREV

Vi lämnar snart ett väldigt annorlunda år bakom oss och närmar oss ett nytt.” Varje år är ett nytt år” och inför 2021 blir uttrycket kanske viktigare än någonsin.

Coronapandemin sätter sina spår och vi väntar nog alla på ljuset i tunneln och att vi får möjligheten att återgå till det ”normala”. Vissa delar har påverkats i stor omfattning andra delar inte lika mycket men ingen lämnas oberörd av pandemin.

Har Kassan påverkats av pandemin? Både ja och nej, i nuläget har själva kassaverksamheten inte påverkats i någon större utsträckning, något färre transaktioner och låneförfrågningar men i övrigt har verksamheten fortsatt i vanlig takt.

Däremot kommer ny lagstiftning from 1 jan 2021 (Finansutskottets betänkande 2020/21: FiU8) som berör vår förening. Nya lagen gäller stärkt konsumentskyddet på inlåningsmarknaden. För att kunna fortsätta vår verksamhet behöver vi vara registrerade hos Finansinspektionen (FI) senast 31 dec 2020. Styrelsen skickade in en ansökan om registrering till FI under hösten och av den anledningen kallade vi också till extrastämma för att påbörja processen med stadgeändring för att bland annat kunna utse en auktoriserad revisor. Vi har nu precis fått det glädjande beskedet att vi blivit registrerade hos FI och kan därmed fortsätta verksamhet även med den nya lagstiftningen. Vi kommer fullfölja stadgeändringen och återkommer med mer information på stämman i februari.

Vi hoppas nu att ni alla får tid till avkoppling, tid att njuta av helgerna med nära och kära. Var rädda om varandra och håll avstånd.

Med detta önskar styrelsen alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

 
Relaterade länkar
Nyhetsbrev #1 i PDF format
 
Sjunde Polisdistriktets Sparkassa, Ekonomisk förening
106 75 Stockholm
© Sjunde Polisdistriktets Sparkassa 2012
Hemsidan är producerad av Kostas Fraggidis