Om föreningen Våra delägare In- och utbetalningar Aktuella räntor Kalkylera Kontakta oss
Startsidan » Nyhetsbrev » 2018-01-06
 

Nyhetsbrev #2018|01
2018-01-06 | NYHETSBREV

Ett år har gått och ett nytt har kommit. En tid för reflektion över det som varit och det som komma skall. Osäkerheten från början av förra året kan väl inte sägas vara helt överstånden. Men 2017 har inte bjudit på de världskatastrofer som kunnat befaras som värsta fall. Europa tycks, åtminstone för tillfället, ha lyckats bestå stresstesten och hålla ihop.

På det ekonomiska planet har det varit ett bra år utan negativa överraskningar och med stabil tillväxt på tunga marknader som USA, Euro-området och Kina. Även så i Sverige. Stockholmsbörsen har inte nått till samma rekordhöjder som i USA men å andra sidan har den svenska kronan stärkts gentemot dollarn. En viss nedgång märks dock på den svenska bostadsmarknaden, möjligen till följd av de nya amorteringskrav som kassan kan sägas ha efterlevt sedan långt innan de infördes.

I USA höjde Federal Reserve styrräntan tre gånger under förra året. I Sverige har Riksbanken lämnat den oförändrad. Allt tyder dock på att den kommer att höjas under innevarande år. Det återstår att se om det kommer ske i sådan takt att det kräver korrigeringar av kassans räntor.

I år skriver jag till er från lite längre bort, från Colombia. I den spansktalande delen av världen utdelas julgåvor ofta under trettonhelgen som ju tillägnas de tre vise männen, eller los Reyes Magos som de kallas här. De som kom på besök till Maria, Josef och Jesusbarnet med myrra, rökelse och guld. Magiska gåvor kan denna kassa inte utlova. Men vi har gått starka genom året. Efter avsättning av medel för att betala ut ett större arv har vi kunnat gå från att titta på redan inkomna låneansökningar till att nu ta emot nya ansökningar för åtminstone mindre lån. Så välkomna in med sådana!

Så önskar jag och styrelsen en god fortsättning på det nya året. Spara till något ni verkligen vill ha eller lägg undan en slant för sämre tider. Det är ett gott råd inför detta så väl som andra år. Och var snälla mot varandra! Det är ni värda.

Feliz Dia de los Reyes

Ordföranden

 
Relaterade länkar
Nyhetsbrev #1 i PDF format
 
Sjunde Polisdistriktets Sparkassa, Ekonomisk förening
106 75 Stockholm
© Sjunde Polisdistriktets Sparkassa 2012
Hemsidan är producerad av Kostas Fraggidis