Om föreningen Våra delägare In- och utbetalningar Aktuella räntor Kalkylera Kontakta oss
Startsidan » Nyhetsbrev » 2016-08-26
 

Nyhetsbrev #2017|02
2017-08-26 | NYHETSBREV

Den 16 mars 1883 grundade min företrädare, konstapel Carl Johan Hamnström, denna sparkassa på Ladugårdslands polisstation tillsammans med ett tjugotal kollegor.

Några månader innan kassans bildande anlades Karlbergs station. Nästan årsbarn alltså. Den 10 juli i år rullade det sista tåget ut från Karlberg och perrongerna ligger nu öde. De av mina kollegor som rest till jobbet denna väg kan på bilden känna igen hur stationshuset ligger där det idag finns ett runt parkeringshus.

För dem som har rest till Polishuset på Kungsholmen via Karlberg har detta inneburit en förändring och omställning för att finna nya vägar. Även kassans styrelse står inför en förändring då också jag kommer att söka mig nya vägar till jobbet under en tid. Från och med den 1 september kommer jag att verka som nordisk polis- och tullsambandsman i Bogotá, Colombia. Jag kommer att fortsätta som ordförande på distans fram tills nästa årsmöte men då blir det val av ny ordförande. Det är valberedningens uppgift att förbereda detta men vi tror att det kommer att gå att lösa genom omfördelning av poster inom nuvarande styrelse.

Kassan står stark vad gäller personal som kan bekläda befattningarna. Den ovannämnde konstapel Hamnström framhöll vid kassans första årsmöte, i maj 1884, behovet av, "... ledamöter i styrelsen med arbetsvilja och intresse för kassan." Det är precis vad vi har idag.

På Hamnströms tid betalade medlemmarna in en fast avgift á två kronor i månaden. Större inbetalningar än så tilläts inte. Det är annorlunda nu när miljonbelopp hanteras varje månad. Vi kan ju inte betala ut lån till större summor pengar än vad som finns tillgängligt i likviditet vid varje givet tillfälle. Med den stora efterfrågan på lån har det lett till att vi tvingats säga nej till många intresserade låntagare.

Under den allra senaste tiden har vi också fått göra en liten paus, då vi fått sätta undan nära 6 miljoner kronor till en större arvsutbetalning. Kassan står dock stark även penningmässigt och vi har nu likviditet för att återuppta arbetet med att se över redan inkomna låneansökningar.

Läs gärna mer på vår hemsida om kassans spännande historia.

Ordföranden

 
Relaterade länkar
Nyhetsbrev #2 i PDF format
 
Sjunde Polisdistriktets Sparkassa, Ekonomisk förening
106 75 Stockholm
© Sjunde Polisdistriktets Sparkassa 2012
Hemsidan är producerad av Kostas Fraggidis