Om föreningen Våra delägare In- och utbetalningar Aktuella räntor Kalkylera Kontakta oss
Startsidan » Nyheter » 2016-05-24
 

Nyhetsbrev #2016|02
2016-12-29 | NYHETSBREV

Årets sista skälvande dagar och jag sätter mig att skriva ett nyhetsbrev. För ett år sedan citerade jag ett par sammanfattningar av 2015 som ett riktigt skitår. Det finns väl skäl att fråga sig om detta 2016 har blivit så väldigt mycket bättre. Alla talar om det gångna året som ett tufft år för Polisen. Ute i världen tycks ondskan inte vilja ta slut. Två oväntade valutgångar (Brexit och USA) bidrar till att göra nästa år svårt att bedöma.

Den europeiska sammanhållningen lär sättas på nya prov under 2017. Men även om många ekonomiska bedömare talar om en osäker framtid och om de inträffade valresultaten som negativa händelser för ekonomin, så har marknaderna inte skakats om så särskilt mycket. På det rent ekonomiska planet kan man nog se på det kommande året med en del försiktig optimism.

Räntor
När vi diskuterar ränteutvecklingen i styrelsen så är det främst Riksbanken och Amerikanska Federal Reserve som vi tittar på för att försöka skapa oss en uppfattning om vartåt räntorna är på väg. Den 14 december höjde man styrräntan något lite i USA medan Riksbanken den 20 december lät den svenska repräntan ligga kvar på det närmast osannolika 0,50 %. Inga stora rörelser alltså och vi har inte sett någon anledning att göra några förändringar i Kassans räntor.

Om ett par veckor kommer styrelsen att samlas för att ordna utskicken med era årsbesked. Det är trevligt att inte bara skicka en hälsning för det nya året utan att faktiskt få möjligheten att skicka ut ett besked en gång om året att ni som sparar i kassan får ett litet tillskott tack vare de räntor vi kan hålla. Så tack till er som sparar och lånar i Kassan för ert förtroende under detta år. Och allt gott önskar vi i styrelsen för er inför det nya året.

Ordföranden

 
Relaterade länkar
Nyhetsbrev #2 i PDF format
 
Sjunde Polisdistriktets Sparkassa, Ekonomisk förening
106 75 Stockholm
© Sjunde Polisdistriktets Sparkassa 2012
Hemsidan är producerad av Kostas Fraggidis