Om föreningen Våra delägare In- och utbetalningar Aktuella räntor Kalkylera Kontakta oss
Startsidan » Nyheter » 2016-05-24
 

Nyhetsbrev #2016|01
2016-05-24 | NYHETSBREV

På räntefronten är det lugnt just nu. Riksbanken kom inte med några förändringar vid det senaste beskedet i april. Vi håller också kvar våra räntor. Den 1 juni införs de nya amorteringskraven. För kassan kommer detta inte att innebära någon förändring. Vi arbetar redan utifrån inställningen att det är viktigt och sunt att våra låntagare amorterar av i en rimlig takt.

Styrelsearbetet
Efter det senaste styrelsemötet tackades Conny Larsson av efter många år som revisor, de senaste åren som revisorsuppleant. Det är mycket pengar vi har att hålla reda på i kassan så revisorsfunktionen är viktig. Conny lovade att försöka ordna så att vi även nästa år kan hålla årsmötet i Odd Fellows fina lokaler, vilket vi är mycket tacksamma för.

Årsbarn
Egentligen har jag inte så mycket att berätta. Det är mer av samma; vårt totala gemensamma kapital fortsätter att växa; efterfrågan på lån och sparande är fortsatt stor; årsmötet hölls med god närvaro och stadgeförändringen fastställdes (se hemsidan). Så då kan jag passa på att skriva om ett litet resminne. I februari i år besökte jag vingården Concha y Toro i Chile. Den ligger strax utanför Santiago med en charmerande liten herrgård som huvudbyggnad.

Det visade sig att vingården är årsbarn med vår kassa (båda grundade1883). Och jag tänkte att det var två bra idéer som föddes det året. Men också att det inte räcker med en god idé utan att det krävs en hel del pyssel, omvårdnad och hängivna människor för att få rörelser att inte bara överleva, utan blomstra under så lång tid. Och just vinmakning, med dess krav på att verkligen vårda sina druvor och sitt vin, är en verksamhet som jag gärna vill likna vid vår.

Casillero del Diablo heter flaggskeppet bland vinerna från Concha y Toro. Ta det gärna som ett vintips från ordföranden.

PS. Odd Fellow (där vi hållit årsmöte de senaste två åren) kom till Sverige 1884.

Ordföranden

 
Relaterade länkar
Nyhetsbrev #1 i PDF format
 
Sjunde Polisdistriktets Sparkassa, Ekonomisk förening
106 75 Stockholm
© Sjunde Polisdistriktets Sparkassa 2012
Hemsidan är producerad av Kostas Fraggidis