Om föreningen Våra delägare In- och utbetalningar Aktuella räntor Kalkylera Kontakta oss
Startsidan » Nyheter » 2015-12-23
 

Nyhetsbrev #2015|04
2015-12-23 | NYHETSBREV

Ett riktigt skitår. Så sammanfattades 2015 både på TV4 och på en amerikansk nyhetsshow nyligen. Och det kan väl finnas viss anledning att hålla med om beskrivningen. En orolig omvärld med krig och terrorattentat. Flyktingströmmar som skapat utmaningar och påfrestningar av många skilda slag. Ute i Polismyndigheten har det under hösten ofta talats om att man går på knäna.

Trots allt detta kan jag sitta och skriva till er att det varit ett gott år för kassan. Det känns inte krasst att skriva detta. Kassan framstår som ett behövligt exempel på positiv stabilitet. Dess framgång bygger inte på att sko sig på andra. Den vilar på en mycket god och sund idé om att skapa värden för sina medlemmar och ha förmåga att hjälpa dem när det är svårt. Som ordförande är det glädjande att känna att styrelsen är besjälad av sådana tankar i sitt arbete.

Under året har jag vid några tillfällen kunnat ställa kassans agerande mot storbankernas och det faller alltid ut till kassans fördel. Där bankerna handlat stelbent och ibland rent utsagt inhumant, har vi visat att vi kan agera med tålamod och medkänsla. Detta utan att vara naiva eller oansvariga med medlemmarnas pengar. Att det är ett vinnande koncept bevisas av det stora intresset för att både ta lån och sätta in sparpengar i kassan. Det känns bra!.

Amerikanska Federal Reserve beslutade förra veckan om en första försiktig höjning av styrräntan i USA. Det låg i linje med förväntningarna. Det finns skäl att vara positiv till detta. Även om svensk ekonomi just kallats för "urstark" av vår finansminister så sägs den också av andra vara "dopad" av de konstlat låga räntenivåerna. Vi går nog mot något högre räntor men ännu sker inga större rörelser på marknaden. Vid årets sista styrelsemöte beslutades att lämna kassans räntor oförändrade.

HEMSIDAN (SPDSK.SE)
I det förra nyhetsbrevet skrev jag om att det är många besökare på vår hemsida. Där finns nu ny och intressant läsning. Min företrädare på ordförandeposten, Krister Hansén, har gjort ett fint arbete i att dokumentera kassans historia.

Det finns tillgängligt i en serie dokument under fliken "om föreningen". De är roande och lärorika att läsa och rekommenderas varmt.

Så åter står då att tacka er för det gångna året. På ett av årets mottagna julkort hade min faster (tidigare svensklärare på Polishögskolan) skrivit; "God Jul och Bättre Nytt År". På den ekonomiska himlen saknas faktiskt inte ljusglimtar så inte utan optimism kan jag önska er just precis det.

Ordföranden

 
Relaterade länkar
Nyhetsbrev #4 i PDF format
 
Sjunde Polisdistriktets Sparkassa, Ekonomisk förening
106 75 Stockholm
© Sjunde Polisdistriktets Sparkassa 2012
Hemsidan är producerad av Kostas Fraggidis