Om föreningen Våra delägare In- och utbetalningar Aktuella räntor Kalkylera Kontakta oss
Startsidan » Nyheter » 2011-01-22
 

Nyhetsbrev #2011|01
2011-01-22 | NYHETSBREV

Du får härmed årets första nyhetsbrev från SPDSK. Det är styrelsens ambition att fortlöpande under året informera om sådant som kan ha betydelse för ditt sparande eller dina lån i Kassan. Självfallet kan du avbeställa utskicken genom att skicka ett meddelande till ordforande@spdsk.se.

Räntor 2011
Som tidigare meddelats är räntesatserna fr.o.m. den 1 januari 2,75 % på insatt kapital och 3,25 % respektive 3,75 % på lån. Räntenivån i vår omvärld är dock stigande och det mesta talar för att Kassan den 1 mars 2011 måste justera upp räntorna med ytterligare 0,25 procent. Du som har borgenslån bör undersöka om det kan löna sig att säkra lånet med pant i fastighet/lägenhet istället för genom borgensmän (väg kostnaden för att ta ut pantbrev mot den lägre räntesatsen).

Låneläge, januari 2011
Den 14 februari 2011 betalar kassören in preliminär skatt för samtliga sparkonton i Kassan. Det rör sig i år om drygt 600 000 kronor som sätts in på Skattemyndighetens konto. Det innebär att motsvarande belopp inte kunnat lånas ut och att låntagare ställts i kö under januari. Det finns därför en stor efterfrågan på pengar just nu och du som har möjlighet uppmanas att sätta in eller amortera lite extra!

Kontobesked/Kontrolluppgift
Styrelsen har idag varit samlad för att kuvertera 2010 års kontobesked/kontrolluppgift. För att spara porto distribueras kontobeskeden med internpost till alla som anmält ett arbetsställe vid polismyndigheten i Stockholms län, EBM och RPS. Det är därför viktigt att du alltid informerar kassören om ändring av arbetsställe och/eller e-postadress! I kuvertet finns normalt också kontrolluppgift för eventuella anhöriga du anslutit till Kassan. Meddela kassören om du vill att kontobesked och kontrolluppgift ska sändas separat till den anhörige.

Stämma 2011
Stämman genomförs måndagen den 21 februari (inte den 22 som tidigare angavs som preliminärt datum). Kallelse är som vanligt inbladad tillsammans med den kontrolluppgift som är på väg till dig.

 
Relaterade länkar
Nyhetsbrev #1 i PDF format
 
Sjunde Polisdistriktets Sparkassa, Ekonomisk förening
106 75 Stockholm
© Sjunde Polisdistriktets Sparkassa 2012
Hemsidan är producerad av Kostas Fraggidis